summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/ikiwiki/wikilink.mdwn
blob: 86aa3d9755a90ce2f3d4207571ce2c485990cb60 (plain)

[[!meta robots="noindex, follow"]] WikiLinks gør det muligt enkelt at lave henvisninger (linke) mellem sider i wikien. Opret en [[WikiLink]] ved at skrive siden du vil henvise til med dobbelte klammer omkring. Ekempelvis \[[WikiLink]].

Hvis du vil skrive noget i stil med \[[WikiLink]] uden at det skal blive til en wikilink, så put en \ (backslash) foran, som i \\[[WikiLink]].

Specielle [[henvisningsregler|SubPage/LinkingRules]] træder i kraft når der henvises på tværs af [[undersider|SubPage]].

WikiLinks knyttes til sidenavne uden skelen til store og små bogstaver, så du behøver ikke at bekymre dig om dette, og kan anvende stort begyndelsesbogstav i begyndelsen af en sætning o.l.

Det er også muligt at skrive en WikiLink som bruger noget andet end sidenavnet som henvisningstekst. Eksempelvis henviser \[[foo_bar|SandBox]] til sandkassen, men henvisningen fremstår som her: [[foo_bar|SandBox]].

For at henvise til et anker inde på en side, kan du bruge noget i stil med \[[WikiLink#foo]] .

If the file linked to by a WikiLink looks like an image, it will be displayed inline on the page.


You can also put an url in a WikiLink, to link to an external page. Email addresses can also be used to generate a mailto link.