summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/ikiwiki/directive.mdwn
blob: d74dfed5e31e91ef13647e316cd0d7a627d99c65 (plain)

[[!meta robots="noindex, follow"]] Direktiver ligner et [[ikiwiki/WikiLink]] i form, undtagen at de begynder med ! og kan indeholde parametre. Generelt er formen:

\[[!direktiv param="værdi" param="værdi"]]

Dette udvides før resten af siden udarbejdes, og kan bruges til at omforme siden på forskellige måder.

Citationen omkring værdier kan udelades hvis værdien er et enkelt ord. Desuden kan nogle direktiver bruge parametre uden værdier. Eksempel:

\[[!tag foo]]

Et direktiv behøver ikke at blive holdt på een linje, det kan bredes ud over flere linjer hvis du har lyst:

\[[!direktiv foo="baldersnatch"
bar="supercalifragilisticexpialidocious" baz=11]]

Flere linjer citeret tekst kan også bruges som værdi. Adskil tekstblokken af trippel-citat med enkelte eller dobbelte citationstegn, så den citerede tekst kan indeholde citationstegn:

\[[!direktiv tekst="""
1. "foo"
2. "bar"
3. "baz"
""" andentekst='''
1. 'quux'
2. "foo"
''']]

Hvis du vil angive tekst med trippel-citat som parameterværdi, kan du bruge perl-stil here-doc syntaks, endda flere indeni hinanden som her:

\[[!direktiv tekst=<<<YDRE
\[[!andetdirektiv <<<INDRE
indre tekst
INDRE]]
ydre tekst
YDRE]]

Ikiwiki har også en ældre syntaks til direktiver, som kræver et mellemrum i direktiver for at skelne dem fra [[wikilinks|ikiwiki/wikilink]]. Denne syntaks har flere ulemper: den kræver et mellemrum efter direktiver uden parametre (såsom \[[pagecount ]]), og den forbyder mellemrum i [[wikilinks|ikiwiki/wikilink]]. Ikiwiki har nu den !-foranstillede syntaks vist ovenfor som standard. Ikiwiki understøtter dog fortsat den ældre syntaks, hvis prefix_directives-valget er deaktiveret.

[[!if test="enabled(listdirectives)" then=""" Her er en oversigt over direktiver tilgængelige i øjeblikket for for denne wiki:

[[!listdirectives ]] """]]