summaryrefslogtreecommitdiff
path: root/subpage/linkingrules.mdwn
blob: 78062b5d3476b344582a36a1e63152a609b91bc4 (plain)

For at henvise til eller fra en [[UnderSide|SubPage]] kan du normalt bruge en normal [[WikiLink]] som ikke indeholder navnet på den den overliggende mappe for [[SubPage]]. Ikiwiki vil dykke ned i mappehierarkiet og leder efter en side som modsvarer din henvisning.

Hvis, for eksempel, FooBar/UnderSide henviser til "AndenSide", vil ikiwiki først foretrække at pege henvisningen til FooBar/UnderSide/AndenSide hvis den eksisterer, derefter til FooBar/AndenSide og til sidst til AndenSide i roden af wikien.

Bemærk at dette betyder at hvis en henvisning på FooBar/EnSide to "AndenSide" i øjeblikket henviser til AndenSide i roden af wikien, og FooBar/Andenside oprettes, så vil henvisningen ændres til at pege på FooBar/AndenSide. På den anden side, ville en henvisning fra BazBar til "AndenSide" være uberørt af denne oprettelse af en [[UnderSide|SubPage]] til FooBar.

Du kan også angive en henvisning som indeholder et mappenavn, som i "FooBar/Andenside" for mere præcist at angive hvilken side der henvises til. Dette er den eneste måde at henvise til en uafhængig [[UnderSide|SubPage]].

Du kan bruge dette til, for eksempel, at henvise fra BazBar to "FooBar/UnderSide", eller fra BazBar/UnderSide til "FooBar/UnderSide".

Du kan også bruge "/" i begyndelsen af en henvsning, tilæ at angive præcist hvilken side der henvises til, når der er flere sider med lignenden navne og henvisningen går til den forkerte side som standard. Eksempelvis vil henvisning fra "FooBar/UnderSide" til "/AndenSide" henvise "AndenSide" i roden af wikien, selvom der er en "FooBar/Andenside".

Hvis wikien er opsat med en brugermappe, kan du desuden henvise til sider indenfor brugermappen uden at angive en sti til dem. Dette er for at tillade nem henvisning til en brugers side i en brugermappe ved signering af kommentarer. Sådanne henvisninger undersøges der for sidst af alle.